BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
SU KUYUSU

SU KUYUSU


Susuzluk ve kuraklık Afrika ve Asya'nın birçok ülkesini esir almış durumda. Bazı bölgelerde halk köylerinde su olmasına rağmen temiz ve içilebilir olmadığından ya da temiz su, kilise bahçelerindeki kuyularda olduğundan dolayı uzak köylerdeki kuyulara ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor. Bunun yanında su ihtiyaçlarını nehirlerden karşılamaya çalışırken de boğulma ve vahşi hayvan saldırısı gibi birçok hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Daha kötüsü de kimi bölgelerde insanlar kirli suyu tükettikleri için hastalanıp maalesef hayatlarını kaybediyorlar.

Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak kardeşlerimizin yaşadığı bu insanlık dramına göz yummadık, onların bu çilesine son vermek için faaliyete başladığımız günden beri hayırseverlerimizle sırt sırta vererek yüzlerce su kuyusunun açılışını gerçekleştirdik ve bu kuyularla çaresizce kendilerine uzanacak umut elini bekleyen binlerce mazlumun umutlarının yeşermesine vesile olduk.

Projelerimize Destek Olmak İçin İlgili Butonlara Tıklayınız.

Afrika'da Su Kuyusu Tipleri ve Fiyatları
Kuyu Bağış Link
Tulumba
55.000₺
Şadırvan
75.000₺
Hisse
7.500₺
Katılım
550₺

Asya'da Su Kuyusu Tipleri ve Fiyatları
Kuyu Bağış Link
Tulumba
17.500₺
Şadırvan
50.000₺
Hisse
5.000₺
Katılım
500₺


  • Projelerimize Destek Olmak İçin İlgili Butonlara Tıklayınız.


    Afrika'da her yıl milyonlarca insan kilometrelerce yol yürüyüp getirdikleri sağlıksız sular yüzünden hastalanıp maalesef hayatlarını kaybediyor. Gelin, yapacağınız bağışlarla susuzluktan çoraklaşmış toprakların bir damla su ile hayat bulmasına vesile olun.

    Kuraklığın kasıp kavurduğu Afrika’da kardeşlerimiz, bir damla temiz suyun umuduyla kilometrelerce uzanan çölleri aşmak zorunda kalıyor. Temiz suya ulaşamayan kardeşlerimizin günlük hayatı sekteye uğruyor. Hayati ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorlar. Bunun sonucunda sağlıklarından oluyor, hatta yaşamlarını yitiriyorlar. Afrikalı kardeşlerimizin bu ızdırabına son vermek adına, başta; Çad, Uganda, Gana, Kenya, Tanzanya ve Burkina Faso olmak üzere, Afrika’nın birçok ülkesindeki kurak bölgelerde su kuyusu açıyoruz.

    Gönüllü yurt dışı ekibimizin özenle yürüttüğü çalışmalarla kurak bölge ve köyler önceden tespit ediliyor akabinde su kuyusu açılabilecek alanların çalışması yapılıyor. Köyün nüfusu, ihtiyaç, hayati fonksiyonlar göz önüne alınarak öncelik sırası belirleniyor. Yapılan çalışmaların ışığında, mazlum kardeşlerimiz temiz su ile buluşturuluyor. Su kuyusunun tamamlanmasıyla beraber bağışçılarımızın adına ait görsel ve videolar ulaştırılıyor.

    Asya’daki müslüman kardeşlerimizin dertlerine ortak olalım. Yaşam koşulları sebebiyle bölgede yaşayan halk aynı anda birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. İnsanlar bir damla temiz suya ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürüyor, kimi zaman tükettikleri pis sular yüzünden birçok hastalığa yakalanıyor ve maalesef hayatlarını kaybediyorlar.

    Hiranur İlim ve Hizmet Derneği, "Bir Damla Umut Binlerce Hayat" diyerek 2023 yılında 316 adet su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi ve yaklaşık 395.000 kişiyi temiz suya kavuşturdu. Binlerce ailenin, onbinlerce ihtiyacı sahibi mazlumun yüreğinde yaşam umudu yeşermesine aracılık ettik.

    Projelerimize Destek Olmak İçin İlgili Butonlara Tıklayınız.