Kurban Bağışlamak için Bilmeniz Gerekenler!
Kurban Bayramı yaklaşırken bir Müslüman olarak vacip kurbanını kesmek isteyenler de gerekli araştırmalara başlamış durumda. Ayrıca adak kurbanı, akika kurbanı ya da şükür kurbanı kestirmek isteyenler de kurbanlıklara kolayca ulaşabildikleri bu günlerde kurbanlarını kesmeyi planlıyor.
Kurbanını kendi imkanları dahilinde kesmek isteyenlerin dışında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de kurban bağışlamak. Kurban kesmek, Allah’a şükretmenin yollarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden kesilen her kurban ayrı bir öneme sahiptir. Ancak kurban kestikten sonra Allah’ın rızasını almak için kurban bağışı yaparak kurban etinin asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak daha faziletli bir davranıştır. Bu yüzden siz de kurban bağışlayarak, özellikle Kurban Bayram’ı gibi özel bir günde ihtiyaç sahiplerini sevindirebilir sevabınızı daha da katlayabilirsiniz.
Yazımızda ise kurban bağışı yapmak isteyen ancak aklında soru işareti olanlar için kurban bağışlama nasıl yapılır, kurban bağışlama süreci ne kadar ve 2022 kurban bağışlama konuları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız.
Kurban Bağışlama Nasıl Yapılır?
Dünyanın birçok bölgesinde, farklı ülkelerde insanlar yoksulluk ve açlık ile mücadele etmektedir. Dünyanın bir tarafında israf söz konusu iken bir diğer tarafında ise insanlar temiz suya, sağlıklı yiyeceklere ulaşamamaktadır. Dinimiz zekat, sadaka ve kurban yardımları ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmemizi ayetler ve hadisler buyurmaktadır. Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak düzenlediğimiz kurban bağışı yardımları ile amacımız özellikle açlığın ve yoksulluğun anavatanı haline gelmiş Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımın sağlanmasıdır.
Siz de kurban etiniz asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşsın istiyorsanız; sitemizin ana sayfasında yer alan faaliyetlerimiz kısmından kurban kısmına ulaşabilirsiniz. Burada yer alan yönlendirmeler doğrultusunda vekaletinizi bize ulaştırarak sizin adınıza kurbanınızın kesilmesini sağlayabilir, kurban bağışında bulunabilirsiniz. Böylece sayenizde birçok çocuk ve yetişkin belki de hayatlarında ilk defa et yiyebilme şansına ulaşabilirler.
Kurban Bağışlama Süreci Ne Kadar?
Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak 2022 kurban bağışı büyükbaş hissede 1.250 Türk lirası, küçükbaş kurbanlıkta ise 1.400 Türk lirası şeklindedir. Kurban bağışlama süreci siz karar verdikten sonra bağış miktarını geçmeniz ve derneğimize vekalet iletmeniz ile başlamaktadır. Kurban vekaleti merkez ofisimizden, dernek şubelerimizden, banka hesaplarımızdan ya da web sitemiz üzerinden online olarak alınabilmektedir. Sonrasında ise eğer vacip kurbanı ise kurbanınızın İslami koşullara uygun olarak bayramın ilk gününden itibaren kesilmeye başlanır. Kurban kesimi tamamlandığı anda size sms yolu ile bilgilendirme sağlanır. Ayrıca kesilen kurbanın videosu da birkaç gün içerisinde tarafınıza gönderilmiş olacaktır. Kurbanınızdan elde edilen kurban eti derneğimiz tarafından titiz çalışmalar sonucu belirlenmiş gerçek ihtiyaç sahiplerine pay edilerek dağıtılmaktadır. Kurban Bayramı dışında kesilen akika kurbanı, adak kurbanı ya da şükür kurbanı için de aynı süreç izlenmektedir. Kurbanınızın kesildiği anda yine tarafınıza sms ile bilgilendirme sağlanmaktadır.
2022 Kurban Bağışlama
Hiranur İlim ve Hizmet Derneği 2022 yılında da kurban bağışla kampanyası ile kurban bağışlarınızı kabul etmektedir. Sizde kurban etiniz gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşsın istiyorsanız sitemizde bulunan iletişim kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak bu yazımızda kurban bağışlamak için bilmeniz gerekenler ile ilgili kurban bağışlama nasıl yapılır, kurban bağışlama süreci ne kadar ve 2022 kurban bağışlama konuları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur. Siz de vekalet yolu ile emanet ettiğiniz kurbanınızın İslami kurallara olarak kesimi ve 15 farklı ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını istiyorsanız sitemizde bulunan iletişim kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İlgili İçerik: Şükür Kurbanı Nedir? Ne Zaman Kesilir?