
Susuzluk ve kuraklık Afrika ve Asya'nın birçok ülkesini esir almış durumda. Bazı bölgelerde halk köylerinde su olmasına rağmen temiz ve içilebilir olmadığından ya da temiz su, kilise bahçelerindeki kuyularda olduğundan dolayı uzak köylerdeki kuyulara ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor. Bunun yanında su ihtiyaçlarını nehirlerden karşılamaya çalışırken de boğulma ve vahşi hayvan saldırısı gibi birçok hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Daha kötüsü de kimi bölgelerde insanlar kirli suyu tükettikleri için hastalanıp maalesef hayatlarını kaybediyorlar.
Hiranur İlim ve Hizmet Derneği olarak kardeşlerimizin yaşadığı bu insanlık dramına göz yummadık, onların bu çilesine son vermek için faaliyete başladığımız günden beri hayırseverlerimizle sırt sırta vererek yüzlerce su kuyusunun açılışını gerçekleştirdik ve bu kuyularla çaresizce kendilerine uzanacak umut elini bekleyen binlerce mazlumun umutlarının yeşermesine vesile olduk.
Su Kuyularını Nasıl Yapıyoruz?
- Yurt dışı ekibimizin bölgede titizlikle yürüttüğü incelemeler sayesinde temiz ve içilebilir suya erişimin olmadığı bölgeler ve köyler tespit ediliyor. Bunun yanında su kuyusu talep eden köyler de yerlerinde inceleniyor.
- Su kuyusu açmaya müsait ve halkın kullanımı için en uygun alanlar tespit ediliyor.
- İncelemeler sonucu belirlenen ihtiyaç durumları göz önünde bulundurularak bölgelerin öncelik sıraları belirleniyor.
- Su kuyusu inşasına başlanıyor ve kuyu en kısa sürede kullanıma açılıp mazlum kardeşlerimizin temiz suya erişimi sağlanıyor.
- Su kuyusu tamamlandıktan sonra bağışçımızın belirlediği isim tabelası, yapımına vesile olduğu kuyuya asılıyor.
- Kuyunun açılışına ve kullanımına ait görseller ve videolar bağışçımıza ulaştırılıyor.
Su Kuyularının Teknik Özellikleri :
- Derinlik: 15 ilâ 90 metre
- Faydalanan sayısı: Günlük 300 ilâ 500 kişi
- Şadırvan tipi Su Kuyusu: 400 Metreden Çıkarılıyor, Artezyen Kuyu, 18 Musluklu Şadırvan, Sondaj Yöntemi ile Çıkarılıyor, Elektrikli Pompa Kullanılıyor
- Tulumba tipi Su Kuyusu: 30 - 40 Metreden Çıkarılıyor, Elle Kazım, El Pompalı, Yüzey Kuyu
- Yüzey inşası: Beton gövde, el pompası (tulumba), hayvan yalağı (Su kuyuları çoğunlukla el pompası (tulumba) kullanılarak ve hayvan yalağı eklenerek inşa edilmektedir. Su kuyuları standart olarak belirli bir yüzey konseptine bağlı olarak inşa edilmektedir. Ancak bazı bölgelerin şartlarına bağlı olarak belirlenen yüzey inşaat konseptinin dışında, farklı bir konsept ve pompa türü kullanılabilir.)
- Su kuyusu açılan ülkeler: Bangladeş, Burkina Faso, Çad, Gana, Kenya, Sri Lanka, Somali, Tanzanya, Uganda
Afrika'da Su Kuyusu Tipleri ve Fiyatları
Tulumba tipi Su Kuyusu: 45.000₺ - Şadırvan tipi Su Kuyusu: 60.000₺
Su Kuyusu Hisse Bedeli: 5.000₺ - Su Kuyusu Katılım Bedeli: 300₺
Asya'da Su Kuyusu Tipleri ve Fiyatları
Tulumba tipi Su Kuyusu: 17.500₺ - Şadırvan tipi Su Kuyusu: 40.000₺
Su Kuyusu Hisse Bedeli: 5.000₺ - Su Kuyusu Katılım Bedeli: 175₺
Su Kuyularının Açılış Süresi
Su kuyusu çalışmaları yaklaşık 6 ilâ 9 ay arasında sürmektedir.
Ancak, Çalışmaların tamamlanma süresi, o bölgede yaşanabilecek sıkıntılara (savaş, doğal Afet vb) göre değişiklik gösterebilir.
Sıkça Sorulan Sorular
KREDİ KARTI İLE BAĞIŞ
Kredi kartı ile buradan web adresine giderek online olarak anında bağış yapabilirsiniz.
TELEFONLA ARAYARAK BAĞIŞ
Telebağış sistemi ile bizi arayarak bağış ve yardım yapabilirsiniz. (Bu bağış metodu için yalnız kredi kartı kullanılmaktadır.)
TELEFONLA ARAYARAK BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN TEL NO: 0 (216) 621 74 45
BANKA ATM'SİNDEN BAĞIŞ YAPMA
Şubeye gitmeden ya da internette uğraşmadan kolayca yardım yapmak isteyenler için Kuveyt Türk ya da Albaraka bankasının ATM’sinden Giriş butonuna basarak kartsız işlem kısmına girip hesap numaramıza kolayca para yatırabilirsiniz.
Yoksul ülkelerde yaptığımız çalışmalar sonucu tespit ettiğimiz mescit, medrese, yetimhane ve ev gibi ihtiyaçları gidermek amacıyla kolları hemen sıvıyoruz ve bölgenin coğrafi şartlarına uygun mimariye sahip yapılarımızı en hızlı şekilde tamamlayıp kardeşlerimizin kullanımına sunuyoruz.
Afrika'da her yıl milyonlarca insan kilometrelerce yol yürüyüp getirdikleri sağlıksız sular yüzünden hastalanıp maalesef hayatlarını kaybediyor. Gelin, yapacağınız bağışlarla susuzluktan çoraklaşmış toprakların bir damla su ile hayat bulmasına vesile olun.
Kuraklığın kasıp kavurduğu Afrika’da kardeşlerimiz, bir damla temiz suyun umuduyla kilometrelerce uzanan çölleri aşmak zorunda kalıyor. Temiz suya ulaşamayan kardeşlerimizin günlük hayatı sekteye uğruyor. Hayati ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyorlar. Bunun sonucunda sağlıklarından oluyor, hatta yaşamlarını yitiriyorlar. Afrikalı kardeşlerimizin bu ızdırabına son vermek adına, başta; Çad, Uganda, Gana, Kenya, Tanzanya ve Burkina Faso olmak üzere, Afrika’nın birçok ülkesindeki kurak bölgelerde su kuyusu açıyoruz.
Gönüllü yurt dışı ekibimizin özenle yürüttüğü çalışmalarla kurak bölge ve köyler önceden tespit ediliyor akabinde su kuyusu açılabilecek alanların çalışması yapılıyor. Köyün nüfusu, ihtiyaç, hayati fonksiyonlar göz önüne alınarak öncelik sırası belirleniyor. Yapılan çalışmaların ışığında, mazlum kardeşlerimiz temiz su ile buluşturuluyor. Su kuyusunun tamamlanmasıyla beraber bağışçılarımızın adına ait görsel ve videolar ulaştırılıyor.
Asya’daki müslüman kardeşlerimizin dertlerine ortak olalım. Yaşam koşulları sebebiyle bölgede yaşayan halk aynı anda birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kalıyor. İnsanlar bir damla temiz suya ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürüyor, kimi zaman tükettikleri pis sular yüzünden birçok hastalığa yakalanıyor ve maalesef hayatlarını kaybediyorlar.
Hiranur İlim ve Hizmet Derneği, "Bir Damla Umut Binlerce Hayat" diyerek 2021 yılında 648 adet su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi ve yaklaşık 250 bin kişiyi temiz suya kavuşturdu. Binlerce ailenin, onbinlerce ihtiyacı sahibi mazlumun yüreğinde yaşam umudu yeşermesine aracılık ettik.